food image Le Guide MICHELIN ©Wouter Hendrickx

september. werd geselecteerd voor Le Guide MICHELIN 2022!

klik op de foto voor de uitgebreide tekst. ©Wouter Hendrickx

Delicious December 2023

chef's life | september. gaat de boer op!

De Morgen magazine 12/11/22

De Morgen Magazine 12.11.2022 | Suggesties van de chef

artikel van Femke Vandevelde. ©Wouter Hendrickx

©Yannick Labrousse

Marie Claire Maison 09.2022 | 72 Heures à Anvers avec Veerle Wenes

"Depuis un an, le couple à la tête de ce restaurant reçoit dans une pâtisserie du siècle dernier. Au menu, l’exigence portée sur les produits locaux et la créativité de la cheffe Ann Van der Auwera. Ce jour-là, asperges au beurre blanc, brocolis ail des ours et crème catalane à la lavande." Lees het volledige artikel van Bérengère Perrocheau hier. ©Yannick Labrousse

De Morgen 15.01.2022 | Aan tafel bij September in Antwerpen: proeven van de korte keten in een gezellig buurtrestaurant

"Lene Kemps fileert een culinaire hotspot." Lees het volledige artikel hier. ©Lene Kemps

Feeling 13.12.2021 | festive take out

"IN FEELING-STIJL: BESTEL BIJ HET RESTAURANT VAN FEELING-FOODSTYLIST ANN VAN DER AUWERA." Lees het volledige artikel van Margot Pinceel hier. ©Wout Hendrickx

Feeling | menu maison kerst 2021: gepoft, gerook, gevierd

"Als je van elk maal een feest maakt, wat kook je dan als je zelf aan het vieren gaat? 'Onze' Ann, die al jaren instaat voor de recepten in Feeling en twee restaurants heeft, serveert je het menu waarmee ze straks haar eigen geliefden verwent." Lees het volledige artikel van Nathalie Balsin in Feeling december 2021. ©Wout Hendrickx

Geef een etentje cadeau!

De bon met een waarde naar keuze kan je vanaf heden ter plaatsen ophalen in september. ©september.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé

Ook in september. zijn er vanaf donderdag 18.11 - de derde donderdag van november zoals de traditie het wilt - Beaujolais wijnen beschikbaar! ©september.

settembrini. Borgerhout sluit zijn deuren

Vanaf oktober 2021 verhuist het team van september. permanent naar Minderbroedersrui. We zijn blij te mogen aankondigen dat we het restaurant aan het Vinçotteplein doorgeven aan Jonas en Louis. Zij zullen met hun ervaring in de horeca een eigen wending en karakter geven aan dit hoekpand en heropenen in de lente.

PZC 29.10.21 | wild van wild: in deze acht restaurants geniet je in Antwerpen van het wildseizoen

"(...)In december 2020 verhuisde de keuken naar de Minderbroedersrui, waar sindsdien de gerechten bereid worden die voor 90% met organische, lokale producten worden gemaakt. Het pand op het Vinçotteplein werd omgetoverd tot Settembrini., voor ‘small plates and small talks’ met onder andere wat tapasplankjes, soep, een paar hoofdgerechten en desserts op de kaart. In september. bepalen groenten het menu, de sfeer en het ritme, met elke maand een nieuw aanbod. Je kunt er enkel voor een vast menu kiezen, voor 45 euro per persoon. Daarbij krijg je gepofte kastanjes, zuurdesembrood met boter van aardpeer, kastanjesoep, parmentier van gekonfijte eend met witloof, en millefeuille van pompoen." Lees het volledige artikel van Annelin Marien hier. ©Annelin Marien

Feeling 22.10.21 | Antwerpen herleeft: 12 x nieuwe adresjes die je asap wil ontdekken

"Wie de gerechten van Feeling-foodstyliste Ann Van der Auwera zélf eens wil proeven: het kan! Onlangs doopten ze hun eerste zaak in de Vinçottestraat om tot Settembrini, waar je voortaan terechtkunt voor small plates en small talks. September verhuisde naar een historisch pand op de Minderbroersrui en nodigt je met een 4 tot 5 gangenmenu uit tot lang tafelen. Het concept in beide filialen blijft hetzelfde: kraakverse producten en verfijnde, pure gerechten die variëren al naargelang het seizoen." Lees het volledige artikel van Lise Milbou hier. ©Wout Hendrickx

©Patrick De Roo

Nieuwsblad 06.2020 | Een van de oudste winkelpanden van Antwerpen komt weer tot leven, maar voorlopig enkel voor afhaal. Restaurant September doet tweede vestiging open.

"Vijf jaar geleden opende restaurant September in een klein hoekpandje aan het Vinçotteplein in Borgerhout. Met het Pinkersterweekend zouden Ann Van der Auwera en Koen De Ceuleneer in de Minderbroedersrui de opening van hun tweede vestiging vieren, een plan dat corona on hold heeft gezet." Lees het volledige artikel van Patrick De Roo hier.